Стано: Састанак Петковића и Бисљимија 4. априла у Бриселу

Састанак шефова преговарачких тимова Београда и Приштине Петра Петковића и Бесника Бисљимија биће одржан 4. априла у Бриселу. Портпарол ЕК Петар Стано рекао је да су посредници ЕУ позвали представнике две стране како би се почело са радом на свему што је договорено на састанцима у Охриду.

Портпарол Европске комисије Петар Стано најавио је раније данас да ће следеће недеље у Бриселу бити одржан састанак шефова преговарачких тимова Београда и Приштине.

Њих су посредници ЕУ позвали како би се почело са радом на свему што је договорено на састанцима у Охриду 18. марта, навео је Стано на конференцији за новинаре.

Истакао је да му је драго што су разговори вођени у Охриду постали популарни у региону и истакао да даље ствари треба чинити корак по корак.

"Начинили смо веома важан корак у Охриду, договор о анексу је постигнут, а сада треба да прионемо на имплементацију", рекао је Стано.

Навео је да су лидери земаља ЕУ нагласили да обе стране, и Београд и Приштина, морају са имплементацијом да крену брзо и, како је рекао, у доброј вољи.

"Ми смо покренули институционалну страну посла, како би се кренуло с првим корацима, поготово када је реч о поглављу 35 што се тиче Србије, као и важних корака са косовске стране. Оно што могу да кажем је да ће ускоро бити састанака на високом нивоу, али ћемо то саопштити када буде време", рекао је Стано.

среда, 07. јун 2023.
17° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено