Вучић са Жиофреом: Србија посвећена свом европском путу

Председник Србије Александар Вучић састао се са шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелеом Жиофреом. Разговарали су о наставку евроинтеграција и динамици претприступних преговора, дијалогу Београда и Приштине, као и о укупним билатералним односима Србије и ЕУ.

Председник Вучић је поручио да Србија наставља посвећено да ради на реализацији реформске агенде која је у складу са њеном европском оријентацијом и националним интересима, укључујући и снажно залагање за очување мира и стабилности у региону и нормализацију односа са Приштином која се одвија уз посредовање Европске уније.

"Србија је посвећена свом европском путу и реформским процесима у циљу бољег живота свих грађана и достизања статуса пуноправног члана у Европској унији", написао је Вучић на свом Инстаграм налогу buduchnostsrbijeav.

Изразио је наду да ће земље чланице ЕУ до краја године дати "зелено светло“ за отварање кластера 3, за који је Србија у потпуности спремна, као и да ће се кроз поглавље 35 препознати сви напори које Београд чини у циљу проналажења и примене компромисних решења у дијалогу са Приштином.

Амбасадор Жиофре је поновио пуну подршку Европске уније напорима Србије у спровођењу реформи и решавању свих отворених питања. Нагласио је да даљи напредак у области владавине права и дијалога са Приштином остаје од кључног значаја за убрзање европског пута и истакао важност прогресивног усклађивања Србије са заједничком спољном и безбедносном политиком ЕУ. Србија, рекао је, има пуну подршку Европске уније у својој европској перспективи.

Председник је поновио захвалност Европској унији на подршци у реализацији пројеката у области енергетике и путне инфраструктуре, што је за Србију од изузетног значаја, додавши да се наша земља показала и да остаје озбиљан, одговоран и поуздан партнер Уније.

 Председник Вучић и амбасадор Жиофре разговарали су и о додатном унапређењу сарадње Републике Србије и ЕУ, економским односима и пројектима из области инфраструктуре и зелене агенде.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара