Стано : Први кораци за почетак имплементације договора из Охрида наредних дана

Портпарол Европске уније Петер Стано најавио је да ће институције ЕУ у наредним данима заједно са Београдом и Приштином покренути процес операционализације првих корака фазе имплементације договора из Охрида.

Стано : Први кораци за почетак имплементације договора из Охрида наредних дана Стано : Први кораци за почетак имплементације договора из Охрида наредних дана

Петер Станo је за приштинску Теве1 рекао да је историјат дијалога доказао да се важност споразума мери степеном његове имплементације, а не потписом. 

Поновио је речи високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жосепа Бореља да је споразум договорен, да мора да се примени и да "нема простора да се праве избори".

Оценио је да би Приштина и Београд могли да угрозе међународни углед, ако што пре не почну да примењују споразум са охридског састанка, додајући да обе стране морају да спроведу оно што су обећале "да би биле виђене као поуздан партнер ЕУ".

Европски лидери су на састанку у Бриселу позвали Београд и Приштину да "брзо и у доброј намери спроведу своје обавезе које произилазе са састанка у Охриду". 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво