Амбасадор Хил се састао са смењеним тужитељкама; Дачић: Грубо мешање у унутрашња питања

Амбасадор САД у Београду Кристофер Хил састао се са смењеним тужитељкама Бојаном Савовић и Јасмином Пауновић. Министар спољних послова Ивица Дачић тврди да је такав поступак отворено и грубо мешање у унутрашња питања Србије.

На званичном Инстаграм профилу америчке амбасаде објављена је фотографија Кристофера Хила са смењеним тужитељкама Бојаном Савовић и Јасмином Пауновић.

"Независно правосуђе и борба против корупције кључни су за напредак Србије, а нарочито чланство у ЕУ. Сједињене Државе у потпуности подржавају Србију у том настојању и цене партнерство професионалаца у Тужилаштву који су тога свесни попут Бојане Савовић и Јасмине Пауновић", пише уз фотографију.

Дачић: Знам да великим силама изгледа да све могу

На састанак америчког амбасадора Кристофера Хила са смењеним тужитељкама реаговао је министар спољних послова Ивица Дачић који тврди да поступак америчке амбасаде представља отворено и грубо мешање у унутрашња питања једне суверене државе.

"Знам да великим силама изгледа да све могу, али замислите како би то изгледало када би у нашој амбасади у САД Марко Ђурић примио неког америчког тужиоца или судију?!”, рекао је Дачић за агенцију Танјуг.

Оценио је да је овај поступак "у директној супротности са жељом за развојем добрих билатералних односа".

“Србија је увек отворена и спремна за дијалог, али сви страни представници морају да поштују основне принципе Бечке конвенције да немају право да се мешају у унутрашње ствари земаља у којима су акредитовани”, подвукао је Дачић.

недеља, 28. мај 2023.
15° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.