Петковић: Узалуд Курти измишља нове појмове, формирање ЗСО је обавеза Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да Аљбин Курти узалуд покушава да побегне од обавезе формирања Заједнице српских општина, јер раније постигнути споразуми морају да се спроведу.

"Може Kурти да за своју унутрашњу политичку употребу говори шта му је воља и покушава да смири узаврелу политичку атмосферу и нападе у Приштини, али обавеза фомирања ЗСО је јасно дефинисана у 4 споразума из 2013. и 2015. године који су за Kуртија обавезујући сваким словом како су написани", навео је Петар Петковић у саопштењу.

Зато, наводи Петковић, нема потребе да се Османи и Kурти упињу и да измишљају нове појмове и неодржива тумачења, када добро знају шта је потписано пре 10 година у Бриселу и на шта се Kурти обавезао у Охриду.

То је, подсећа, потврдио и посредник у дијалогу Мирослав Лајчак који је недвосмислено истакао да споразуми о ЗСО из 2013. и 2015. године морају да буду спроведени. 

"Не могу се поново преговарати, нити преправљати већ потписани споразуми који су постигнути пре 10 година, ма колико Kурти мислио да би језичким играма могао да себи купи додатно време у избегавању обавеза.  Kурти и Османи су последњи који треба да одређују ниво права Срба на Kосову и Метохији, с обзиром на то да су њихова непочинства и кршења основних људских и демократских права нашег народа у покрајини свима добро позната", навео је Петковић.

среда, 07. јун 2023.
18° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено