Вучић са Дендијасом: Чврста подршка Грчке напорима за напредак дијалога Београда и Приштине

Председник Србије Александар Вучић састао се са грчким министром спољних послова Никосом Дендијасом, који је допутовао у посету Србији.

"Леп дан искористио сам да угостим министра Дендијаса са којим сам размотрио ситуацију у региону, наставак процеса нормализације однос Београда и Приштине и разговарао о јачању сарадње наша два народа и државе", навео је Вучић на Инстаграму.

Он је Дендијасу захвалио на принципијелном ставу Грчке, као и на личном ангажману, када је реч о подршци дијалогу, поштовању међународног права, очувању мира и стабилности у региону и залагању за напредак Србије на путу евроинтеграција.

Дендијас: Честитао сам Вучићу на споразуму из Охрида

Министар спољних послова Грчке Никос Дендијас истакао је након састанка да је председнику Србије честитао на недавно постигнутом споразуму Београда и Приштине у Охриду и потврдио чврсту подршку Грчке напорима којима посредује Европска унија.

"Поновио сам чврсту подршку Грчке напорима у којима посредује ЕУ за даљи напредак дијалога Београда и Приштине, у циљу постизања свеобухватног, правно обавезујућег споразума", навео је Дендијас на Твитеру.

Навео је да су део дискусије били регионални развој и европска перспектива Западног Балкана. 

Шеф грчке дипломатије је истакао да га је председник Србије срдачно примио у Београду.

среда, 07. јун 2023.
18° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено