Лајчак: Исплатиле се припреме за Охрид

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак истакао је данас да је лепо видети да су се исплатиле недеље припрема за састанак на високом нивоу у Охриду.

Лајчак: Исплатиле се припреме за Охрид Лајчак: Исплатиле се припреме за Охрид

Мирослав Лајчак је на свом Фејсбук налогу подсетио да су се председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти после 12 сати преговора потпуно обавезали да поштују све чланове споразума и брзо спроведу своје обавезе.

"Ова недеља је била посвећена дијалогу. Почело је путовањем у Београд, где сам наставио припреме за дијалог на високом нивоу са председником Александром Вучићем. Током састанка разговарали смо о Анексу имплементације и напретку споразума", написао је Лајчак.

 Подсетио је да се у Београду састао и са опозиционим странкама проевропске оријентације и да му је било драго што је видео да већина њих подржава споразум и његов значај.

"Након повратка у Брисел, имао сам дан и по на интензивним припремама са мојим тимом, што је кулминирало јучерашњим дијалогом на високом нивоу у живописном окружењу Охрида. Током састанка, који су сазвали високи представник ЕУ Жозеп Борељ и моја маленкост, лидери су се договорили о имплементацији Анекса споразума", навео је Лајчак.

"Састанак у Охриду пружио је и одличну прилику да се упознамо са нашим партнерима у Северној Македонији, којима смо неизмерно захвални на гостопримству", поручио је Лајчак.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво