Канцеларија за КиМ: Опљачкане две српске куће у Батусу и једна у Лапљем Селу

Две српске куће у селу Батусе вечерас су се нашле на мети лопова, док је синоћ обијена кућа породице Митић у Лапљем Селу и из ње однет вредан накит и лаптопови, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију. На тај начин се, како упозорава Канцеларија, Србима не само шаље порука да нису добродошли, већ им се и директно угрожава егзистенција.

Тиме је, како се наводи у саопштењу, настављен низ пљачки и обијања српских домова који је учестао последњих недеља.

"На овај начин се Србима не само шаље порука да нису добродошли већ им се и директно угрожава егзистенција", упозорава Канцеларија за КиМ.

На улазу у село Батусе из правца Лепине вечерас је обијена кућа Давора Делића и извршена преметачина док се породица налазила на весељу у централној Србији.

Реч је о породици која има троје деце и овај немили догађај унео је немир и страх, не само у кућу Делића већ и њихових комшија и осталих Срба који живе у овом селу.

На мети лопова вечерас се нашла и кућа породице Саше Лазића, а лопове је на сву срећу омео син Стефан, који је наишао у тренутку док су они покушали да разбијају прозор и уђу у кућу. Они су побегли у правцу оближњег албанског села Добрева.

Из Канцеларије за КиМ подсећају да су прошлог викенда опљачкане две српске куће – породице Мирић из Батуса и Недељковић из Преоца.

"Серија пљачки забринула је и онеспокојила Србе, а чињеница да лопови нису пронађени ни у једном случају уноси додатни немир и револт у народ", истиче се у саопштењу.

Због тога Kанцеларија за Kосово и Метохију захтева да се напади на имовину Срба схвате најозбиљније, да се одговорни процесуирају и адекватно казне.

четвртак, 08. јун 2023.
25° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено