Протест у организацији Двери, НАДЕ и Заветника против европског плана

Одржан протест против прихватања француско-немачког плана за Косово и Метохију у Београду. Десничарске странке, Двери, Заветници и коалиција НАДА, позвали су - грађане са скупа да одбаце, како кажу "капитулацију у наставку разговора са Приштином сутра у Охриду".

Окупљени су са транспарентима "Заједница српских општина је превара" и "Не капитулацији" прошетали су од Храма Светог Саве до Председништва Србије, а организатори су - им се обратили испред споменика цару Николају.

Парламентарне странке које не прихватају европски план за нормализацију односа Београда и Приштине скуп су организовали на дан погрома Срба са Косова и Метхије 2004. године.

"Вечерас је борба за живот српског народа. Имамо право да не будемо уништени. Имамо право да живимо. Ми ћемо се за то право борити као 1999. као и 1991. године, као и 1992. као и 1941. као 1914, 1912. 1804. све до 1389. Ми смо њихови потомци“, рекао је историчар Милош Ковић.

Лидер ПОКС-а Војислав Михаиловић поручио је да председник Србије, уколико пристане на европски план за Косово, мора да "поднесе оставку и распише ванредне изборе".

Професор са Медицинског факултета на КиМ Александар Ћорац каже да је овај скуп организован, да би се борили за Србију која ће бити достојна деце која ће доћи после нас и која се неће стидети онога што смо ми урадили.

Председница српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски поручила је да је ово Србија која је увек говорила не ултиматумима и да председнику Србије поручује да и он то исто каже, јер се, како наглашава, овде српски народ пита.

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да је овај скуп сећање на мартовски погром на КиМ из 2004. године, као и 24. године од бомбардовања и прилика да се сетимо српских хероја од Косовског боја до Кошара и Паштрика.

Скуп се завршио обраћањем председника Нове демократске странке Србије Милоша Јовановића, који је рекао да је француско-немачки план заправо споразум о "стварању независног Косова, прављењу Велике Албаније и удару на Републику Српску".

недеља, 04. јун 2023.
22° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено