Вучић: Сазваћу Скупштину СНС-а 27. маја, предстоји тежак период

Лидер напредњака и председник Србије Александар Вучић најавио је на седници Главног одбора странке, да ће сазвати Скупштину СНС-а за 27. мај. Каже да Народни покрет за државу неће окупити само припаднике СНС-а и других политичких партија, већ и нестраначке личности и све оне којима је стало до, како каже, пристојне и рационалне Србије. Најављује да ћемо се суочавати са додатним притисцима око КиМ.

Вучић: Сазваћу Скупштину СНС-а 27. маја, предстоји тежак период Вучић: Сазваћу Скупштину СНС-а 27. маја, предстоји тежак период

Александар Вучић је у МТС дворани рекао да су у току припреме за скупштину странке и истакао да предстоје важне недеље и месеци.

"Недовољно често држимо седнице ГО и добро је да се окупимо и саслушамо једни друге. Око скупштине странке, у складу са статутом СНС-а, о чему смо на Председништву причали, 26. или 27. априла, сазваћу скупштину за 27. мај ове године. И у току су већ унутарстраначки избори, негде се одвијају на добар начин, негде на мање добар начин", рекао је Вучић.

Најавио је да ће се на скупштини крајем маја бирати сви страначки органи.

"Али ћу и данас, желим о томе да говорим, о мојој идеји, по први пут на седници ГО предочити нешто што би могла да буде и одлука скупштине странке. Мислим да је реч о стратешкој и суштинској одлуци, пошто ћемо бити у условима када је земља под великим спољним и унутрашњим притисцима. Јер, кад неко није на власти 10 или 11 година, не разуме то као своју неспособност, већ ће кривце тражити у нама и тако агресија постаје основни мото њиховог политичког деловања", казао је Вучић.

Седници Главног одбора СНС-а у МТС дворани у Београду, присуствују и функционери странке Милош Вучевић, Владимир Орлић, Ана Брнабић, Александар Мартиновић, Никола Селаковић, Томислав Момировић, Александар Шапић, Златибор Лончар, Маја Гојковић, Петар Петковић, Синиша Мали, Небојша Стефановић.

Вучић: Суочаваћемо се са додатним притисцима око КиМ

Александар Вучић је изјавио да ћемо се суочавати са додатним притисцима око КиМ, јер ће покушати да окриве Србију јер неће да потпише де јуре или дефакто независност Косова.

"Курти је и данас потврдио да неће формирати ЗСО, јер није по законима тзв. Косова. Проблем је лицемерје свих који у целом процесу учествују, а ћуте на његове речи. То није обавеза из новог плана већ обавеза која је одавно потписана и није питање модалитета, како ће да изледа. Па ће сад једна НВО да пише статут, а све имамо већ потписано, само је питање имплементације", рекао је Вучић на седници ГО СНС.

Вучић је истакао да је формирање ЗСО међународно-правна обавеза Приштине. "Немају снаге и жеље да Куртија притисну, они су им дали још визну либерализацију", рекао је Вучић.

"Сад се спремамо за те разговоре у понедељак или уторак, после тога идем у Охрид - верујте ми да ми није јасно о чему да разговарамо уопште. Они кажу да су разговори били конструктивни, толико су били конструктивни да једино о чему је требало да разговарају они су рекли да то неће да испуне", рекао је Вучић на седници Главног одбора Српске напредне странке.

Упитао је због чега онда долазе у Београд. "Да признамо Косово? Џаба сте кречили, нађите нешто паметније са чиме чете да дођете - да су кренули да испуњавају своје међуанродне обавеза на које сте и ви ставили свој потпис", поручио је Вучић.

“Приштинско руководство жели сукобе“

Вучић је оценио да ће Србија у наредном периоду бити изложена додатним притисцима, наводећи да се сваког дана хапсе и малтретирају Срби зато што приштинско руководство жели сукобе.

"Они желе да Србију увуку у сукоб, да уђе у сукоб са НАТО-ом, да он (Аљбин Курти) глуми некаквог Зеленског, где бих ја био овакав или онакав Путин и то је оно што раде све ово време“, приметио је Вучић.

Како каже, нажалост, у томе очигледно имају заштиту и подршку значајног дела међународне заједнице и то се неће променити, јер то је "њихово чедо".

"Сада су имали прилику да кроз тзв. визну либерализацију притисну албанске власти да ураде оно што им је обавеза, да испуне своју деценијску обавезу и, као што видите, то им не пада на памет", истакао је Вучић.

Он је напоменуо да је то знао од почетка и да је зато говорио "само полако" знајући да то иде у том смеру јер, како каже, Приштина не жели да се ствари нормализују већ "сви они желе понижење Србије".

"Оно што ја могу да вам кажем, ма колико се са домаћим факторима трудили да се то догоди и ма колико заједнички навијали да се то догоди, ја вам обећавам да се то неће догодити. Ни понижење Србије, ни капитулација", нагласио је Вучић.

Вучић је навео да че се наставити и друга врста политичких притисака око позиционирања Србије по различитим политичким питањима.

"И ту смо се већ суочавали са бројним лицемерним замеркама у домаћој јавности, толико лицемерним да је то постало бесмислено слушати. Тако нам неки организују протесте на дан погрома над српским народом на КиМ, баш кад су они били на власти и ћутали на тај погром, кад су жмурили над несрећом српског народа", рекао је Вучић.

Вучић: Народни покрет за државу окупиће све оне којима је стало до Србије

Лидер напредњака и председник Србије изјавио је да Народни покрет за државу неће окупити само припаднике Српске напредне странке и других политичких партија, већ и нестраначке личности и све оне којима је стало до пристојне и рационалне Србије.

"Ово је важно јер ћемо бити притиснути са два пола политичке сцене на које различите спољне опције имају утицај. Ми ћемо бити једина суштински и оригинално српска опција. Кад кажем српска, мислим грађана Србије. Не мислим само национална, већ она која ће мислити о интересима Србије, а не било кога са Истока или Запада, уз све поштовање наших партнера и на истоку и западу", истакао је Вучић.

Додао је да мисли да је Србија показала да је чврста и да није поклекла под притисцима који долазе са свих страна.

"Србија је јединствена земља на европском тлу. А могли сте данас да видите најаву промена политике и у Турској. Већ од првог маја нема више робе која је санкционисана, а да иде из Турске за Русију. И видите најаву промене политике и у Мађарској. Само хоћу да кажем да имате у виду колико није лако једној малој земљи која се држи захваљујући снази коју добија од народа", рекао је Вучић.

Он је истакао да, иако је СНС "најбоља странка у сваком погледу", постоје ограничења у пријему нових људи

"Потребне су и друге снаге добрих и вредних и важних људи да пребринемо ово тешко време. Сваки глас мудрости сваки глас озбиљности и зато је важно да направимо тај виши облик организације, како би смо преузели тај терет организовања политичке активности", закључио је Вучић.

Рекао једа је СНС на власти и да мора да води рачуна о томе да води земљу и да њени чланови не смеју да се понашају неодговорно и говоре ствари које други смеју.

"Уз минималан број људи, једну или две особе које више нису министри, увек су ту и остају са нама, да раде, неки ће поново бити министри или нешто друго. И то показује снагу странке, а они који нису, никада није ни требало да буду са нама, јер су били само зато што су имали ту функцију и ништа више од тога", нагласио је Вучић.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво