Читај ми!

Епархија рашко-призренска: За наш народ у Ораховцу мурал са ликом Ђоковића је симбол слободе

Епархија рашко-призренска, поводом инцидента у Ораховцу где је оскрнављен мурал са ликом Новака Ђоковића, наводи да је за наш народ у Ораховцу тај мурал симбол слободе и достојанства "у ситуацији у којој је последњих 23 године изложен низу напада, паљевина кућа, пљачки и пуцања, а све са циљем да се преостали Срби принуде на исељавање".

Сваки инцидент и напад на наш народ на Косову и Метохији наша Епархија доживљава са болом и тугом, навела је Епархија рашко-призренска.

"Тако је и са најновијим инцидентом у малој српској енклави у Ораховцу, где је на тргу испред цркве оскрнављен мурал са ликом најбољег тенисера света Новака Ђоковића, који је био постављен у организацији италијанске организације за помоћ нашем народу на КиМ 'Пријатељи Дечана'", наводи се у саопштењу.

Подсећају да су непозната лица у току претходне ноћи полила морал белом фарбом.

"За наш народ у Ораховцу овај мурал симбол је слободе и достојанства у ситуацији у којој је последњих 23 године изложен низу напада, паљевина кућа, пљачки и пуцања, а све са циљем да се преостали Срби принуде на исељавање. Полиција по обичају направи увиђај, али починиоци се никада не приводе лицу правде", додаје се у саопштењу.

Истичу и да је владика рашко-призренски Теодосије у недељу у Ораховцу служио литургију да би охрабрио наш верни народ да остане и опстане као своји на своме.

"Зато и овом приликом наша Епархија изражава солидарност са нашим храбрим Ораховчанима и апелује на међународне и косовске институције да Србима у овом граду омогуће миран и достојанствен живот", закључује Епархија рашко-призренска.

субота, 01. април 2023.
10° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно