Читај ми!

Вучић и Брнабићева са делегацијом ЕБРД-а о стратешким пројектима и инвестицијама

Председник Србије Александар Вучић састао се са делегацијом ЕБРД-а на челу са председницом Одил Рено-Басо са којом је разговарао о стратешким пројектима и инвестицијама у области инфраструктуре и енергетике, са посебним нагласком на зеленим енергијама. Ана Брнабић са председницом ЕБРД: Планирана изградња научног парка у Крушевцу.

"Са председницом ЕБРД-а Рено-Басо сам разговарао о стратешким пројектима и инвестицијама у области инфраструктуре и енергетике, са посебним нагласком на зеленим енергијама", навео је Вучић на Инстаграму.

"Захвалио сам ЕБРД-у на томе што заједно мењамо лице наше Србије, као и на досадашњим и предстојећим инвестицијама које имају велики утицај на привредни раст Србије и Западног Балкана и на позитивна економска кретања у нашем региону, упркос изазовном економском окружењу", истакао је Вучић.

Се председницом Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Рено-Басо разговарала је и председница Владе Србије Ана Брнабић о сарадњи на стратешким пројектима.

Премијерка се захвалила Рено-Басо на подршци коју ЕБРД пружа Србији. Она је истакла важност инвестиција у области инфраструктуре и енергетике за развој Србије.

Брнабић и Рено-Басо посебно су разговарале о сарадњи у области научне и иновационе инфраструктуре. Поред проширења научно-технолошких паркова у Чачку и Нишу, планирана је изградња новог и у Крушевцу.

Премијерка је представила планове и за изградњу БИО4 кампуса, јединственог центра који ће интегрисати високошколске и научно-истраживачке установе са привредом, као и капацитете и активности у области вештачке интелигенције и могућности које пружају за развој наше привреде.

Председница Владе и председница ЕБРД разговарале су о програму дуалног образовања који је један од најважнијих приоритета Владе у области образовања.

У оквиру састанка, председница ЕБРД Рено-Басо и директорка Канцеларије за дуално образовање и национални оквир квалификација Габријела Грујић потписале су Меморандум о разумевању између Канцеларије и ЕБРД-а у вези са наставком сарадње и подршке коју ЕБРД пружа учешћу приватног сектора у образовним процесима и већим учешћем компанија у програму дуалног образовања.

недеља, 26. март 2023.
14° C

Коментари

Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века
Re: pretplata
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања