Читај ми!

Посета генерала Мојсиловића Сједињеним Америчким Државама

На позив команданта Националне гарде Охаја генерал-мајора Џона Хериса, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић борави у вишедневној посети Сједињеним Америчким Државама, током које ће имати више сусрета са високим званичницима Националне гарде Охаја, цивилних власти ове америчке савезне државе и Министарства одбране САД.

Званични део посете је започео јуче у Команди Националне гарде Охаја у Колумбусу, где је одржан трилатерални састанак генерала Мојсиловића, Хериса и команданта мађарске војске генерал-потпуковника Ромулуса Русин-Сендија.

Разговарано је о активностима које се реализују у оквиру Програма државног партнерства Охаја са Србијом и Мађарском, саопштило је Министарство одбране.

На састанку је, између осталог, било речи о актуелној безбедносној ситуацији у свету и региону, досадашњој сарадњи Војске Србије и Националне гарде Охаја и могућностима за њено даље унапређење.

У разговорима је изражено задовољство дометима и обимом сарадње у оквиру Програма државног партнерства Србије и Охаја, не само у домену војно-војне већ и цивилно-војне и цивилно-цивилне сарадње и договорено да се настави са реализацијом заједничких активности, пре свега у области обуке, развоја подофицирског кора и сајбер одбране.

Уз подсећање да смо претпрошле године, заједно са 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и САД, обележили и 15 година успешне сарадње са Националном гардом Охаја, генерал Мојсиловић је истакао да је Војска Србије посвећена даљем развоју те сарадње и изразио уверење да ћемо у наредном периоду градити нове мостове који спајају не само припаднике Војске Србије и Националне гарде Охаја него и наше народе.

Начелник Генералштаба ВС ће током боравка у САД учествовати на конференцији за високе војне старешине у организацији Националне гарде Охаја, на којој ће говорити о највећим изазовима за Војску Србије, њеној трансформацији, модернизацији и менаџменту људских ресурса.

У наставку посете, Мојсиловић ће се у Вашингтону састати са високим политичким и војним званичницима САД.

недеља, 26. март 2023.
14° C

Коментари

Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века
Re: pretplata
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом