Читај ми!

Хил са Вучевићем: САД спремне да помогну процес опремања Војске Србије

Министар одбране Милош Вучевић састао се са амбасадором САД Кристофером Хилом. Вучевић је истакао да посете високих делегација САД у претходном периоду указују на јачање односа двеју држава. САД су спремне да помогну процес опремања Војске Србије, поручио је амбасадор Хил.

Министар је упознао саговорника са наредним активностима званичника Србије које ће бити усмерене ка даљем унапређењу билатералних односа, а које ће бити реализоване у Србији и САД, саопштило је Министарство одбране.

"Посебно је истакнута предстојећа посета начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића Националној гарди Охаја у Коламбусу и Здруженој команди Оружаних снага САД у Вашингтону", наводи се у саопштењу.

Министар Вучевић је захвалио амбасади САД на утицају који је испољен приликом смиривања ситуације на северу Косова и Метохије.

"Посебно је наглашен заједнички став по питању неопходности конституисања Заједнице српских општина као предуслова за даљи наставак преговарачког процеса", истиче се у саопштењу.

Амбасадор САД Кристофер Хил истакао је да су САД поуздан партнер Србије, са посебним нагласком на сарадњи у области одбране.

Нагласио је и да ће амбасада САД са своје стране учинити све да наше високе делегације приликом посете САД у потпуности испуне циљеве посете и буду прихваћене на највишем нивоу.

Хил је, како се наводи у саопштењу, навео и да се САД надају скором наставку сарадње у сегменту који се односи на заједничке вежбовне активности и додао да су САД спремне да помогну процес опремања Војске Србије.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво