Читај ми!

Вучић упознао Додика са ситуацијом на КиМ, најавио посету Републици Српској

Председник Александар Вучић састао се са председником Републике Српске Милорадом Додиком и упознао га са свим западним иницијативама у вези са КиМ, као и свеукупном ситуацијом у јужној покрајини.

"Такође, договорили смо се да у наредних месец дана посетим више места у РС, посебно сиромашније општине, за које ће Република Србија припремити значајну финансијску помоћ и подршку у инфраструктурним пројектима", навео је председник Вучић на Инстаграму.

Додао је да је у разговору било речи о свим кључним питањима за Србију и Републику Српску.

Милорад Додик наводи да је на данашњем састанку договорена посета Вучића Републици Српској крајем фебруара или почетком марта.

"Договорили смо се да Вучић крајем фебруара, почетком марта дође у Бањалуку, Републику Српску, заједно са Владом Србије, гдје би се одржала заједничка сједница двије владе и Савјета за сарадњу о специјалним везама који чине предсједници република, односно премијери и да тако заједнички направимо неку нову динамику" рекао је Додик за РТРС након састанка.

Потврдио је да је са Вучићем разговарао о свим важним и актуелним темама, укључујући ситуацију на Косову и Метохији и економске теме.

"Међународни фактор, прије свега САД, Њемачка, Француска и Велика Британија покушавају да своју ранију брљотину везану за признање Косова доведу до краја тако што би натјерали Србију да евентуално кроз неку потпуно сумњиву конструкцију која се предлаже, а то је да се ћути и пусти, доведе Србију у понижавајући положај", рекао је Додик.

Када је реч о економским питањима, Додик је навео да је разговарано о заједничким пријектима – изградњи ауто-пута од Бијељине до Раче где је Србија значајан суфинансијер, односно донатор, те пројектима као што је аеродром Требиње и ХЕ Бук Бијела.

субота, 01. април 2023.
15° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно