Читај ми!

Заједничко обраћање дела опозиције испред Председништва поводом плана за КиМ

Део опозиције и опозиционих посланика организовали су испред зграде Председништва Србије у Београду скуп који су назвали "Заједничко обраћање поводом новог западног ултиматума о КиМ". Да се не лажемо, ово што се од нас тражи, како год се запаковало, јесте косовска капитулација, рекао је политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

Говорили су председници Новог ДСС-а Милош Јовановић, Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски, Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, Душан Радосављевић из ПОКС-а, Слободан Самарџић из Покрета за одбрану Косова и Метохије, политички аналитичар Драгомир Анђелковић и Стефан Симоновић из организације Српска омладина Космет.

"Наша политика мора да буде политика мира и развоја, а тој политици идемо у сусрет ако одбацимо косовску капитулацију која се од нас тражи. Да се не лажемо, ово што се од нас тражи, како год се запаковало, јесте косовска капитулација", рекао је политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

Председник Новог ДСС-а Милош Јовановић рекао је да се француско-немачки план мора хитно, одлучно и у целини одбацити јер је, како тврди, то план о предају КиМ и "нашем коначном покоравању".

"Хоћемо да одемо на консултације, да саслушамо шта има да се каже, да јасно изнесемо наше ставове, али тачно да смо тражили седницу скупштине, јер о консултацијама ћемо бити упознати ми очигледно, их неће ни бити, а ред је основни да се и грађани упознају и са тим планом и са расправом и ванредна седница апсолутно не искључује консутације", рекао је Јовановић. 

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да су се они окупили како би још једном позвали председника Србије да одбаци ултиматум, да одбрани Устав Србије и сачува вољу већинског становништва.

Лидер Српског покрета Двери Бошко Обрадовић каже да је ово почетак великог националног окупљања и додаје да није право питање шта су последице ако Србија не потпише предлог већ шта су последице ако Србија потпише француско-немачки предлог.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво