Читај ми!

Саучешће Дачића поводом напада у Јерусалиму

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић упутио је министру спољних послова Израела Елију Коену изразе најдубљег саучешћа поводом жртава у данашњем нападу у синагоги у Јерусалиму.

У нападу на синагогу у Јерусалиму живот је изгубило најмање седам верника, док је десет особа повређено. Нападача је убила израелска полиција, која напад оцењује као терористички.

Дачић је навео да Србија саосећа са народом Израела и посебно истакао да је напад почињен баш на данашњо дан, када се цео свет са највећим поштовањем сећа жртава Холокауста.

"Ужаснути смо терористичким нападом на невине људе, Србија саосећа са народом Израела и са породицама погинулих. Пуцати на људе у синагоги, за време њихове молитве, је окрутност без преседана коју мора да осуди цео свет. Овај терористички напад почињен је на дан када се цео свет са највећим поштовањем сећа жртава Холокауста, што данашњу велику трагедију чини још већом. Србија остаје доследан борац против тероризма, јер то је дужност свих нас који припадамо мирољубивом свету. Вама, господине министре, и народу Израела упућујем најискреније саучешће, а повређенима у данашњем нападу желим брз опоравак", навео је Дачић.

субота, 01. април 2023.
10° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно