Читај ми!

Почео састанак Дачића и Бореља у Бриселу

Састанак министра спољних послова Ивице Дачића и шефа дипломатије ЕУ Жосепа Бореља почео је у седишту Европске спољнополитичке службе у Бриселу.

Претхoдно се Дачић састао са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Дачића очекују и разговори са европском комесарком за унутрашње послове Илвом Јохансон и председником Комитета за спољну политику Европског парламента Дејвидом Макалистером. 

Шеф српске дипломатије раније данас разговарао је са посланицима ЕП Деметрисом Пападакисом, Матјажом Немецом и Виолом фон Крамон, као и са копредседавајућом делегације ЕП у Парламентарном одбору за стабилизацију и придруживање Алесандром Морети.

У одвојеним разговорима, саговорници су поздравили наставак активности и сложили се да је само отворен дијалог прави пут за постизање компромисног и одрживог решења.

Дачић је том приликом поновио став да чланство у Европској унији остаје стратешки циљ Србије, као и један од главних спољнополитичких приоритета.

Такође је напоменуо да Србија у потпуности остаје посвећена реформском процесу и унапређењу свих сфера нашег друштва, као и даљем развоју регионалне сарадње која непосредно доприноси изградњи међусобног поверења, процесу помирења и подстиче укупан развој на нашем путу ка пуноправном чланству у ЕУ.

Када је реч о напретку на европском путу, посланици ЕП позитивно су оценили процес реформи, као и кораке које Влада Србије предузима како би ускладила своју визну политику са ЕУ, наводи се у саопштењу Министарства.

Они су истовремено позвали на даље усаглашавање спољне и безбедносне политике. Том приликом Дачић је нагласио да Србија нема проблем са усклађивањем са политикама ЕУ у делу који не нарушава њене националне интересе.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво