Читај ми!

Одбор за уставна питања и законодавство одбацио амандмане опозиције

Скупштински Одбор за уставна питања и законодавство одбацио је данас амандмане опозиције на предлог неколико закона који би ускоро требало да се нађу пред посланицима.

Амандмане на предлог владе за измену закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис поднели су посланици Странке слободе и правде и Демократске странке, а Одбор их је одбацио.

На Предлог закона о допуни Закона о јавним медијским сервисима поднето је 17 амандмана, које су поднеле Странка слободе и правде, Народна странка и Демократска странка. Одбор је оценио да нису у складу са чланом 196 Устава Србије и као такве одбацио.

На Предлог закона о измени закона о државним службеницима Странка слободе и правде и Демократска странка поднеле су 23 амандмана, а Одбор је оценио да нису у складу са Уставом и одбацио их.

Током разматрања Предлога закона о потврђивању уговора о правној и судској сарадњи у грађанским и трговинским стварима између Србије и Уједињених Арапских Емирата, амандман је поднео посланик Странке слободе и правде Миодраг Гавриловић, а Одбор га је одбацио уз образложење да се на текст међународног уговора не може поднети амандман.

Посланик Миодраг Гавриловић поднео је амандман и на Предлог закона о потврђивању уговора између Србије и Бразила о правној помоћи у грађанским стварима, а Одбор га је одбацио као непотпун јер се на текст међународног уговора не може поднети амандман.

И на Предлог закона о потврђивању другог додатног протокола уз конвенцију о високотехнолошком криминалу и појачаној сарадњи у откривању електронских доказа, Гавриловић је поднео амандман који је Одбор одбацио.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара