Читај ми!

Влада донела уредбу о гасу, 100.000 ваучера по 5.000 динара за одмор у Србији

Влада Србије је усвојила Уредбу о привременој мери ограничавања цене гаса и надокнади разлике у цени природног гаса набављеног из увоза или произведеног у Србији у случају поремећаја на тржишту тог енергента, што ће за последицу имати повећање цене природног гаса за 11 одсто. За наредну годину обезбеђено је петсто милиона динара за доделу 100.000 ваучера у вредности од 5.000 динара за субвенционисани одмор грађана Србије. Усвојена је и измењена Уредба о утврђивању програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима сунцокрета.

За наредну годину обезбеђено је 500 милиона динара за доделу 100.000 ваучера у вредности од по 5.000 динара за субвенционисани одмор грађана Србије.

То је омогућено Уредбом коју је усвојила Влада Србије а која одређује начин доделе и коришћења средстава за подстицање унапређења туристичког промета домаћих туриста на територији Србије, саопштила је Влада. 

Ваучери могу да се искористе најкасније до 20. новембра 2023. године, а услови за њихово добијање су непромењени у односу на раније године.

То значи да право на ваучере имају пензионери, незапослени, корисници посебне накнаде, права на негу другог лица, радно ангажована лица чија примања не прелазе 70.000 динара, ратни војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, као и студенти.

Чланови Владе усвојили су измењену Уредбу о ванредној интервентној мери подршке произвођачима брашна, којом су обезбеђена додатна средства од 193.558.000 динара за оне произвођаче који су то право остварили.

Усвојена је и измењена Уредба о утврђивању програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима сунцокрета рода 2022. године, како би се очувала стабилност дохотка произвођача.

Влада је усвојила и Уредбу о привременој мери ограничавања цене гаса и надокнади разлике у цени природног гаса набављеног из увоза или произведеног у Републици Србији у случају поремећаја на тржишту природног гаса, што ће за последицу имати повећање цене природног гаса од 11 одсто.

То ће утицати на крајње потрошаче чија ће набавна цена овог енергента бити увећана највише до тог износа. Циљ Уредбе је отклањање последица скока цене гаса као начин ублажавања последица енергетске кризе ради заштите привреде и грађана који су упућени на његово коришћење.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара