Читај ми!

Уручена пресуда Тодосијевићу; Петковић: Додатни притисак на Србе, ставља им се фластер преко уста

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, поводом уручивања пресуде Ивану Тодосијевићу, оценио је да је то пажљиво срачунато и темпирано у Приштини са циљем да се изврши додатни притисак на Србе, да се застраше и да им се стави фластер преко уста, "да нигде ни на једном месту не смеју да упозоре на терор Приштине".

Петар Петковић истиче да је "очигледно да Курти на све начине покушава да испровоцира Србе и нову кризу на терену, јер није успео ни дугим цевима ни оклопним возилима да изазове неодмерену реакцију нашег народа".

"Срби не наседају на његове провокације и зато сада удара на Ивана Тодосијевића, јер зна да је сваки Србин на Косову и Метохији солидаран са њим", навео је Петковић у објави на Фејсбуку.

Наглашава да је у случају Ивана Тодосијевића прекршено више одредаба Бриселског споразума, посебно тачка 10.

"Тачка 10 каже да састав судија судског већа за случајеве који долазе из српских средина мора бити већински српски, док су Тодосијевићу прекршена и сва остала основна демократска и грађанска права на слободу говора и мишљења", закључио је Петковић.

Функционеру Српске листе и председнику привременог органа општине Звечан Ивану Тодосијевићу раније данас стигла је писана и преведена пресуда Основног суда у Приштини којом је у октобру због изјава о Рачку осуђен на годину дана затвора због наводног подстицања на националну, расну и верску мржњу.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се