Читај ми!

Дејану Пантићу, због чијег хапшења су подигнуте барикаде, 30 дана притвора

Дејану Пантићу из Северне Митровице одређен је једномесечни притвор, потврдио је РТС-у његов адвокат Срђан Митровић и најавио жалбу на одлуку суда у Приштини донету на захтев тужиоца.

Судија Специјалног одељења Основног суда у Приштини одредио је Дејану Пантићу меру судског притвора у трајању од 30 дана.

Дејан Пантић је бивши припадник полиције, а из те службе је иступио прошлог месеца када и сви полицајци српске националности на северу КиМ.

Ухапшен у суботу на пункту Јариње на северу КиМ, под оптужбом да је учествовао у организацији и нападу на полицију пре неколико дана.

Поводом хапшења Пантића, Срби на северу КиМ су истог дана подигли барикаде на више локација, захтевајући његово и ослобађање још једног сународника ухапшеног дан раније.

Адвокат Срђан Митровић рекао је раније за Косово онлајн да је тужилац тражио меру притвора од 30 дана.

"Дејан се налази у објекту у Јарињу, изгледа уморно, пожалио ми се да је спавао на столици", рекао је Митровић.

Додаје да је захтев тужиоца за одређивање мере притвора од месец дана ухапшеном Пантићу против закона јер није било никаквих образложења о самој мери.

"Уложићу жалбу Апелационом суду, јер мислим да је одлука погрешна. Ради се о невином човеку. Предложили смо и сами неке доказе, да тужилац скине видео снимке, где се види кретање мог клијента, који је куповао хлеб за породицу", рекао је Митровић.

четвртак, 30. новембар 2023.
11° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке