Читај ми!

Породица ухапшеног Пантића нема информације о њему: Бринемо за његово здравље

Породица Дејана Пантића кога је јуче, наочиглед супруге, косовска полиција ухапсила на Јарињу, од тренутка хапшења нема никакве информације о њему и забринута је за његово здравље.

Како су чланови породице рекли за Косово онлајн, Дејан Пантић је тежак срчани болесник, а пре само три месеца у Ваљеву му је уграђен стент.

"Њему су потребни лекови које пије након уградње стента, као и терапија за хипертензију и слабост срца коју мора редовно да узима. Забринути смо за његово здравље. Породица од момента хапшења нема никакве информације о њему, ни у каквом је стању ни где се налази и немамо начин да му доставимо лекове. Лекове није успео да му достави ни адвокат кога смо ангажовали", наводе из породице Пантић.

Према њиховим речима, чак ни адвокат није успео да види Дејана Пантића, нити да дође до информација где се он налази и за шта га полиција терети, а Пантић није добио право на позив након хапшења.

Како додају, једино што знају је оно што су чули у медијима од косовског министра унутрашњих послова Џељала Свечље, који је навео да се Пантићу на терет ставља да је "организовао напад на просторије ЦИК на северу Косова".

"Не знамо ни да ли је одведен у Приштину или је спроведен у базу у Лепосавићу, ништа не можемо да сазнамо. Он није учествовао ни у каквим немирима", кажу из породице.

Из породице Дејана Пантића нагласили су да су поред свог стреса који су доживели због хапшења, додатно узнемирени због тога што баш никакве информације о њему немају, а посебно због тога што не знају како је његово здравствено стање, због срчаних тегоба које има, а од момента хапшења је без терапије.

"Дејан је био без мрље у својој каријери и без тачке у досијеу. Очекујемо га брзо кући и да ће ова неправда или грешка убрзо да буде исправљена. Захваљујемо свима који су били уз нас, људима из Канцеларије за КиМ и нашим суграђанима на огромној подршци", поручују из породице.

недеља, 02. април 2023.
7° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно