Читај ми!

Вучић: Шаљемо КФОР-у захтев да обезбеди присуство српских снага на КиМ, очекујте највеће притиске на Србију после 17. децембра

Председник Александар Вучић, који се обратио јавности због последњих догађања на Косову и Метохији, изјавио да је указао међународним партнерима на безобзирност Приштине, поводом хапшења полицајца Дејана Пантића, са чијом је супругом Сузаном је разговарао. Председник је истакао да је усаглашен текст захтева који ће бити послат команданту Кфора за повратак одређеног броја припадника српске војске и полиције на територију КиМ у складу са Резолуцијом СБ УН 1244.

Александар Вучић обратио се нацији из зграде Генералног секретаријата председника Републике поводом нове кризе на Косову и Метохији, настале у четвртак после упада специјалаца косовске полиције у северни део Косовске Митровице.

Срби су данас, у знак протеста због хапшења бившег припадника косовске полиције Дејана Пантића, на више локација у северном делу Косова и Метохије поставили барикаде.

Потом, председница привремених приштинских институција Вјоса Османи је после састанка са политичким партијама рекла да су се договорили да ванредни избори на северу буду одложени за април.

Више од 300 наоружаних специјалаца косовске полиције у пратњи оклопних возила ушло је у четвртак увече из Јужне у Северну Митровицу.

Претходно су забележени инциденти у четири општине на северу због упада чланова изборних комисија у општинске просторије у пратњи наоружаних специјалаца. 

Београд је оштро осудио потез Приштине и поручио да има право и намеру да на КиМ врати своје снаге.

Из међународне заједнице су осудили насиље и позвали на уздржаност.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се