Читај ми!

Продужено важење регистрације возила са ознакама српских градова са КиМ

Влада Србије усвојила је Уредбу о посебним условима важења регистрације моторних возила која имају регистарске ознаке градова и општина на подручју Аутономне покрајине Косово и Метохија. У саопштењу Владе се наводи да је Уредба усвојена на јучерашњој седници, као и да данас ступа на снагу.

Усвајањем Уредбе свим возилима са ознакама КМ, ПР, ГЛ и именима других српских градова на подручју АП Косово и Метохија биће продужена регистрација од сада па надаље, саопштила је Влада.

У саопштењу се додаје да ће ова возила моћи, као и до сада, да се несметано крећу у саобраћају, уз поседовање обавезне полисе осигурања и доказа о техничком прегледу возила, не старијем од годину дана.

Влада је одлуку донела у складу са прописима о регистрацији моторних возила надлежних органа Републике Србије, као и договором постигнутим у оквиру дијалога између Београда и Приштине о спречавању ескалације ситуације и наставку трагања за трајним решењем по питању регистарских таблица моторних возила на простору АП Косово и Метохија.

У саопштењу се наводи да је Влада 6. децембра усвојила и Закључак о усвајању извештаја о разговорима који су вођени 23. новембра у Бриселу са представницима привремених институција самоуправе у Приштини, уз посредовање Европске уније.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се