Читај ми!

Лазар Радуловић други саветник Рашића у приштинској влади

Председник Удружења Црногораца "Ловћен" Лазар Радуловић саопштио је да је именован за другог саветника министра за заједнице и повратак Ненада Рашића у приштинској влади.

Лазар Радуловић је у саопштењу навео да је на функцију саветника министра за заједнице и повратак у приштинској влади именован у понедељак и да, због сукоба интереса, подноси оставку на место председника Удружења Црногораца "Ловћен", преноси Радио КиМ.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти је 1. децембра именовао председника Прогресивно демократске странке Ненада Рашића на место министра за заједнице и повратак у влади у Приштини.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти је 1. децембра именовао Рашића за министра за заједнице и повратак, а некадашњу посланицу у скупштини и председницу Европског покрета Срба са Косова Раду Трајковић за његову саветницу.

У Српској листи кажу да је реч о "противуставном именовању" које је плод деловања Куртија да уз себе има лојалне Србе.

Одлуку су оштро осудили српски званичници, а портпарол високог представника ЕУ за спољну политику Петер Стано саопштио је да је именовање Рашића разочарање и да није у сагласности са уставом.

Рашић и Трајковићева су на последњим парламентарним изборима били на истој изборној листи која није прешла обавезни цензус.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара