Читај ми!

Стано позвао Београд и Приштину хитно да раде на повратку Срба у институције

Портпарол високог представника за спољну политику Петер Стано позвао је Београд и Приштину да раде у складу са обавезујућим споразумима о дијалогу као и на хитном повратку косовских Срба у све приштинске институције.

Стано је у реаговању поводом именовања Ненада Рашића за министра за заједнице и повратак у привременим приштинским институцијама за Танјуг рекао да је од виталног значаја да Приштина поштује све неопходне кораке приликом именовања министара који представљају невећинску заједницу.

"Од виталног је значаја да сва министарска именовања буду у складу са уставом Косова, а у овом конкретном случају позивамо Косово да осигура да се поштују сви неопходни процедурални кораци приликом именовања министара који представљају невећинску заједницу", изјавио је Стано за Тан‌југ.

У име Европске уније он је позвао обе стране да раде у складу са обавезујућим споразумима о дијалогу.

"Позивамо обе стране да хитно раде на повратку косовских Срба у све косовске институције, у складу са обавезујућим споразумима о дијалогу, а све заинтересоване стране да се уздрже од било какве акције која би довела до повећања тензија у ионако крхкој безбедносној ситуацији", нагласио је Стано.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти именовао је раније данас лидера Прогресивно демократске странке Ненада Рашића за министра за заједнице и повратак.

 

уторак, 21. март 2023.
17° C

Коментари

RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века
Pozdrav...
Дискус хернија, болест 21. века
XD
Срби се најкрвавије псују