Читај ми!

Вучић са Хилом: Снажно ангажовање САД на смиривању тензија на КиМ

Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кристофером Хилом, којег је обавестио о току последње рунде разговора у Бриселу, као и о развоју ситуације у региону.

Председник Вучић је изразио захвалност за снажно ангажовање Сједињених Америчких Држава на смиривању тензија на Косову и Метохији, као и на напорима за додатну деескалацију целокупне ситуације, поготово имајући у виду константно генерисање вештачких криза од стране привремених органа самоуправе у Приштини, саопштила је Служба за сарадњу с медијима.

Вучић је посебно нагласио да ће Србија, као и увек до сада, наставити да улаже огромне напоре како би се путем дијалога решавала сва отворена питања, јер је наша земља, својим досадашњим одговорним и озбиљним приступом, показала да је искрено посвећена разговору и сарадњи у циљу очувања тешко стеченог мира и стабилности у целом региону, за шта се Србија непрестано и доследно залаже како у домаћој политичкој арени, тако и у свим међународним форумима.

Саговорници су се сагласили да је управо такав пут, који води ка очувању мира на Западном Балкану, једини прави начин на који се треба залагати за стабилну и просперитетну будућност региона, као и да је од кључног значаја да сви политички чиниоци поступају одговорно, имајући у виду пре свега добробит грађана.

Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил истакао је, после разговора са Вучићем, да Вашингтон наставља да подржава ЕУ у напорима да се постигну решења на Косову и Метохији и позвао председника Србије да настави са конструктивним ангажовањем у бриселском процесу. 

Председник Вучић, у обраћању након неуспеха преговора у Бриселу, поручио је Србима на Косову и Метохији да је важно да сачувамо мир.

уторак, 03. октобар 2023.
14° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"