Читај ми!

Померен рок за пријаву кандидата за изборе у четири северне општине на KиМ

Централна изборна комисија у Приштини продужила је до 25. новембра рок пријаве кандидата за председнике општине Северна Kосовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић, за ванредне изборе заказане за 18. децембар.

"Одлуком ЦИK-а, рок за подношење захтева за оверу политичких субјеката и кандидата, за који се очекивало да се заврши 21. новембра, померен је до 25. новембра 2022. године. Сходно томе, рок за доношење одлуке ЦИK-а о овери или одбацивању пријава политичких субјеката и кандидата померен је са 26. новембра на 28. новембар 2022. године", наводи се у саопштењу.

Такође, ЦИK је променио и рок за именовање општинских изборних комисија у четири општине у којима ће се избори одржати. Одлуком ЦИK-а овај рок ће бити одложен до 28. новембра 2022. године.

До сада, 21. новембра, ЦИK је прихватио две пријаве за оверу.

Политички субјект Демократска партија Kосова пријавио се за учешће на ванредним изборима и доставио имена четири кандидата за градоначелнике у општинама Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан, док је други политички субјекат Грађанска иницијатива Митровица поднео захтев за учешће на ванредним изборима за градоначелника општине Северна Митровица.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво