Читај ми!

Курти Борељу и Лајчаку у Паризу: Не смемо одлагати разговоре о правно обавезујућем споразуму

Премијер у Приштини Аљбин Курти пренео је високом представнику ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепу Борељу и специјалном представнику ЕУ за дијалог Мирославу Лајчаку, да његова влада "показује одлучност да на северу Косова успостави владавину права", те да је својим одлукама "посвећена одржавању мира и безебедности".

"Премијер Курти је истакао елементе оквирног споразума за пуну нормализацију односа уз обострано признавање (са Београдом), док је рекао да француско-немачки предлог, који има подршку Сједињених Америчких Држава и Европске уније, представљен од стране емисара Јенса Плотнера и Емануела Бонеа, служи као добра основа за даљу дискусију", наводи се у саопштењу владе у Приштини.

На састанку у Паризу било је речи о динамици дијалога Приштине и Београда, примени одлуке о регистарским таблицама, најновијим дешавањима на КиМ и другим актуелним питањима.

"Говорећи о недавним дешавањима на северу земље, премијер Курти је поновио да је Влада Косова показала одлучност за владавину права и посвећеност одржавању мира и безбедности у земљи", подвлачи се у саопштењу.

Курти у поруци на Твитеру навео да не смеју "одлагати разговоре о правно обавезујућем споразуму".

четвртак, 23. март 2023.
15° C

Коментари

ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века
Re: pretplata
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века