Читај ми!

Петковић: Срби јасно рекли - напуштају институције у Приштини док не почне формирање ЗСО

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је за РТС да је напуштање приштинских институција најодговорнији потез Срба са Косова системском прогањау нашег народа и гажењу свих споразума од стране Аљбина Куртија.

На овај начин Срби желе да одбране Бриселски споразум и да се после десет година формира Заједница српских општина којим би била остварена колективна права Срба која се газе на свим пољима.

"Реч је о мирном и демократском одговору српског народа који на овај начин жели да одбрани Бриселски споразум и Заједницу српских општина", рекао је Петковић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију подсећа да нема дана да се не деси напад на Србе, да се правни систем злоупотребљава за прогањање Срба, а да РОСУ нелегално упада на север Косова.

"Ми смо ту да сачувамо мир и стабилност, да се буде уз наш народ, најодговрнији за овакву ситуацију је Аљбин Курти, који системски гази споразуме", рекао је Петковић.

Реакција Брисела и позив Приштини да хитно приступи формирању ЗСО према речима Петковића касни.  

"Зар је требало све ово да се деси да би Брисел реаговао а они су гаранти за спровођење Бриселког споразума и то што данас немамо ЗСО. Зашто то није могло да се деси раније", пита директор канцеларије за КиМ.

Петковић каже да нико неће РКС таблице већ српску тробојку, што ће се видети и на данашњим протестима.

"Ово је изнуђена реакција српског народа, напуштање привремених институција је демократски одговор, јер је народу доста. Срби су јасно рекли да напуштају све институције док не почне формирање ЗСО и док Курти не укине насилну одлуку о пререгистрацији возила", рекао је Петковић. 

Директор Канцеларији за КиМ је поновио да председник Србије Алексанадар Вучић штити свој народ и да ће учинити све да сачува мир и стабилност, а не као Курти да шаље специјалце на Север.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије