Читај ми!

Ракић предлаже да Срби напусте косовске институције на северу КиМ

Председник Српске листе Горан Ракић саопштио је да је за суботу заказао хитан састанак свих представника косовских институција на северу Косова и Метохије, на коме ће им предложити да сви Срби напусте косовске институције на северу, почев од њега лично, па до Срба из локалних самоуправа, тужилаштва, суда, полиције, и свих осталих органа.

Горан Ракић је састанак сазвао имајући у виду, како ју је назвао, најновију срамну, нелегалну и антисрпску одлуку Приштине којом је суспендован директор Регионалне дирекције Север Ненад Ђурић, због тога што је одбио да својим суграђанима издаје опомене, за поседовање легалних КМ регистарских ознака, а што су руководство Српске листе и сви градоначелници са севера поздравили и подржали.

"Имајући у виду све притиске којима је изложен наш народ и сви поносни Срби који не пристају да буду декор Приштине, потребно је да у сарадњи са нашом државом Србијом јачамо и градимо српске институције на овим просторима", поручио је Ракић, а саопштила Српска листа.

Указао је да су Ђурића на позицију директора Регионалне дирекције Север бирали Срби и четири градоначелника са севера, и да Приштина нема никакво право да предузима било какве санкције према њему.

"Сви ми смо у косовске институције ушли, јер је то био део Бриселског споразума. Имајући у виду да Приштина не поштује потписано, јасно је да ми немамо шта да тражимо у тим институцијама, јер је очигледно да Приштина без икаквих последица крши сваки од потписаних споразума", поручио је Ракић.

Тиме, уједно, желе да поруче да политички представници српског народа неће дозволити да се напада српски народ, нити ће немо посматрати како Приштина спроводи терор над грађанима, навео је Ракић.

субота, 01. април 2023.
10° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно