Читај ми!

Ракић предлаже да Срби напусте косовске институције на северу КиМ

Председник Српске листе Горан Ракић саопштио је да је за суботу заказао хитан састанак свих представника косовских институција на северу Косова и Метохије, на коме ће им предложити да сви Срби напусте косовске институције на северу, почев од њега лично, па до Срба из локалних самоуправа, тужилаштва, суда, полиције, и свих осталих органа.

Горан Ракић је састанак сазвао имајући у виду, како ју је назвао, најновију срамну, нелегалну и антисрпску одлуку Приштине којом је суспендован директор Регионалне дирекције Север Ненад Ђурић, због тога што је одбио да својим суграђанима издаје опомене, за поседовање легалних КМ регистарских ознака, а што су руководство Српске листе и сви градоначелници са севера поздравили и подржали.

"Имајући у виду све притиске којима је изложен наш народ и сви поносни Срби који не пристају да буду декор Приштине, потребно је да у сарадњи са нашом државом Србијом јачамо и градимо српске институције на овим просторима", поручио је Ракић, а саопштила Српска листа.

Указао је да су Ђурића на позицију директора Регионалне дирекције Север бирали Срби и четири градоначелника са севера, и да Приштина нема никакво право да предузима било какве санкције према њему.

"Сви ми смо у косовске институције ушли, јер је то био део Бриселског споразума. Имајући у виду да Приштина не поштује потписано, јасно је да ми немамо шта да тражимо у тим институцијама, јер је очигледно да Приштина без икаквих последица крши сваки од потписаних споразума", поручио је Ракић.

Тиме, уједно, желе да поруче да политички представници српског народа неће дозволити да се напада српски народ, нити ће немо посматрати како Приштина спроводи терор над грађанима, навео је Ракић.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво