Читај ми!

Лајен: Припремили смо пакет подршке за цео Западни Балкан

Европска унија припремила је пакет подршке за цео Западни Балкан како би му помогла у суочавању са енергетском кризом, изјавила је у Скопљу председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен.

Фон дер Лајен, која је посету Западном Балкану започела у Северној Македонији, рекла је на заједничкој конференцији за новинаре са македонским премијером Димитром Ковачевским да је ЕУ обезбедила грантове у вредности од 80 милиона евра за ту земљу као вид хитне подршке буџет.

"То ће помоћи у суочавању са високим трошковима енергије за ваше грађане и компаније", рекла је фон дер Лајен и најавила да ће у Северну Македонију стићи још средстава.

Она је на Твитеру оценила да преговарачки процес са Северном Македонијом добија на замаху и да је македонски народ посвећен европским вредностима.

"Све уједињене политичке снаге могу да остваре циљ, за добробит грађана. Сада је тај тренутак", поручила је Фон дер Лајен.

Након посете Скопљу, Фон дер Лајен ће, како је раније најављено, у четвртак боравити у Приштини и Тирани, а 28. октобра долази у Србију, и истог дана у Босну и Херцеговину.

Посету завршава 29. октобра у Подгорици.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара