Читај ми!

Вучић са ГО СНС-а: Прихватили смо предлог Ане Брнабић о саставу новог кабинета

Седница Главног одбора Српске напредне странке почела је у 11 сати, у МТС дворани, а чланови тог тела одлучиваће о предлогу Председништва странке за кадровска решења у будућој влади. Председник Вучић рекао је да је Председништво странке прихватило предлог Ане Брнабић за састав нове владе.

Александар Вучић рекао је на почетку седнице Главног одбора СНС-а да је управо завршена седницу Председништва, на којој су размењена мишљења.

"Нећу да говорим превише о политичкој ситуацију сем у неколико реченица. Када смо преузели власт тамо 2012. године, а не мислим да је власт ружна реч иако се претворила у ружну реч. То је лепа реч. Променили смо Србију и много тога добро урадили", рекао је Вучић.

Према његовим речима, први пут се бира Влада када знамо да имамо ратно стање у окружењу. Када видите да реч компромис не постоји.

"Рачунам на нашу мудрост и посвећеност. Разговарали смо о актуелној политичкој ситуацији, саставу нове владе и ономе што је за нас од пресудног значаја" рекао је Вучић.

Председник је потом саопштио тачке дневног реда.

"Председништво је прихватило предлог Ане Брнабић о саставу новог кабинета", рекао је Вучић 

Седници Главног одбора претходила је седница Преседништва СНС, која је завршена нешто пре 11 сати.

Седници Преседништва СНС-а присуствовали су председник Александар Вичић, потпредседница странке, која је и мандатарка за састав нове владе, Ана Брнабић, као и Владимир Орлић, Синиша Мали, Милош Вучевић, Невена Ђурић, Александар Шапић, Марко Ђурић.

Поред њих, ту су и Дарија Кисић, Јадранка Јоксимовић, Бранислав Недимовић, Златибор Лончар, Ирена Вујовић, Никола Секаковић, Марија Обрадовић, Небојша Стефановић, Томислав Момировић, Миленко Јованов, Владимир Ђукановић, Горан Весић, Небојша Бакарец...

После седнице Председништва, како је најављено, у 11 сати почеће седница Главног одбора СНС.

 

Председник Вучић је нјавио да ће се данас поподне знати и имена министара.

Објаснио је да Председништво странке прихвата предлоге, а да по статуту Главни одбор доноси одлуку.

"Тако да око 14.00, 15.00, 16.00 у недељу, у најмању руку, знаће се имена СНС-ових министара или оних које СНС подржава. Можда се неће знати једно или два имена коалиционих партнера за шта можда треба још 24 сата, али остало ће се знати у недељу", рекао је Вучић.

 

понедељак, 11. децембар 2023.
11° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу