Читај ми!

Брнабићева са шефом дипломатије Конга о продубљивању односа између две земље и унапређењу сарадње

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са потпредседником Владе и министром спољних послова Демократске Републике Конго Кристофом Лутундулом Апалом о продубљивању пријатељских односа двеју држава и о начинима проширивања сарадње, посебно у економији и образовању.

Ана Брнабић је, на састанку у Влади Србије, рекла да посета потпредседника Владе пријатељске државе ДР Конго, представља наставак политичког дијалога који ће, како је оценила, бити интензивиран у наредном периоду.

Према њеним речима, у новом мандату, Влада Србије ће наставити да стипендира студенте из те земље, у оквиру програма „Стипендије – Свет у Србији" јер је то, како је рекла, најбољи начин да се улаже у будућност.

Премијерка је такође исказала захвалност на принципијелном ставу и подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије и додала да Београд такође подржава јединство, суверенитет и територијални интегритет ДР Конго и пружа безрезервну подршку напорима да се превазиђу постојећи безбедносни изазови у тој земљи.

Потпредседник Владе и министар спољних послова ДР Конго пренео је топле поздраве руководства своје земље и навео да постоји спремност за успостављање новог оквира свеобухватне вишесекторске сарадње.

Брнабићева је још једном захвалила на посети и закључила да је од изузетног значаја развој блиских контаката двеју пријатељских земаља у будућности, као важног узајамног ослонца у времену великих светских криза.

Раније данас, шеф дипломатије Конга Кристоф Лутундула Апала разговарао је са министром спољних послова Србије Николом Селаковићем.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво