Читај ми!

У Кфору узнемирени због слабог одзива за пререгистрацију возила

Заменик политичког саветника у Кфор-у Александар Алмо изјавио је да је безбедносна ситуација на Косову и Метохији мирна или крхка, истакавши да је узнемирујуће то што се мало Срба одлучило да промени таблице са српских у локалне РКС.

Алмо је рекао да да се врло мало људи до сада одлучило да пререгиструје возила, а да рок за пререгистрацију истиче крајем октобра.

Алмо је навео да ће у Кфору "дати све од себе да реше евентуалне проблеме".

"Прошле године смо имали прве назнаке да ће то бити конфликтна питања са постављеним барикадама. Било је потребно много међународног ангажмана да би се ситуација деескалирала. До краја овог месеца, када је истекао рок за регистрацију возила у РКС, мало њих је одлучило да промени регистарске таблице, што нас забрињава. Покушаћемо и дати све од себе да решимо проблем. Кфор ће остати на Косову колико год буде потребно. Улога Кфор-а је и даље неопходна и незаменљива", рекао је Алмо.

Недавно је објављено да је након више узастопних позива владе у Приштини, девет аутомобила пререгистроавно са српских таблица акронима градова на Косову и Метохији на локалне, РКС таблице.

У општинама на северу Косова и Метохије, насељеним већином Србима - Звечану, Лепосавићу, Зубином Потоку и Северној Митровици, процењује се да има око 10.000 аутомобила са српским регистарским ознакама.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара