Читај ми!

Дачић са Санчезом: Шпанија увек уз Србију

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изразио је у разговору са шпанским премијером Педром Санчезом захвалност за принципијелну позицију Шпаније у вези са питањем Косова и Метохије, као и за континуирану подршку европском путу Србије. Шпанија ће увек бити уз Србију на путу европских интеграција, поручио је Санчез.

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић састао се са председником Владе Краљевине Шпаније Педром Санчезом, који борави у дводневној посети Србији. 

Шпански премијер је поновио да Шпанија подржава Србију када је реч о питању Косова и Метохије и да ће бити увек уз њу у одбрани принципа међународног права и територијалног интегритета и суверенитета, за који се залажу обе државе, саопштено је из парламента.

Санчез је додао да Србија треба да постане пуноправна чланица ЕУ и да ће Шпанија увек бити уз њу на путу европских интеграција.

Шпански премијер истакао је да су односи две земље на високом нивоу, веома пријатељски и отворени.

"Убеђен сам да и економски и трговински односи могу да дођу на тај ниво", рекао је Санчез.

Дачић је изразио захвалност због историјски важне посете Србији и истакао да су билатерални односи Србије и Шпаније одлични, пријатељски, привилеговани и бележе константан успон, без отворених питања.

Изразио је увереност да ће посета и разговори са највишим званичницима наше земље, током дводневне посете Србији, дати нови подстрек сарадњи на свим нивоима.

Дачић је поновио да је чланство у ЕУ наше стратешко опредељење, као и да очекује убрзање преговарачке динамике, с обзиром на то да Србија спроводи важне реформе и остварује значајне резултате.

Дачић је рекао да Србија посебну пажњу посвећује даљем интензивирању парламентарне сарадње и осврнуо се на своју посету Мадриду октобра 2021. године.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво