Читај ми!

Дачић са Абазовићем о развоју билатералних односа

Председник Народне скупштине Ивица Дачић састао се са председником Владе Црне Горе Дританом Абазовићем који борави у званичној посети Републици Србији.

Ивица Дачић је честитао Дритану Абазовићу избор за председника Владе Црне Горе, уз искрене жеље за успех у обављању ове високо одговорне и захтевне функције.

Дачић је истакао да о посвећености унапређењу билатералних односа сведочи чињеница да је Србија међу првим земљама коју је премијер Црне Горе посетио од ступања на дужност.

Председник Народне скупштине рекао је да Србија придаје посебан значај даљем развоју свеукупних билатералних односа са Црном Гором, у духу пријатељства и међусобног уважавања, имајући у виду блиске везе два народа.

Дачић је изразио наду да ће се унапређење билатералних односа реализовати, између осталог, и кроз парламентарну димензију, где постоји велики простор за јачање парламентарне дипломатије и сарадњу у међународним парламентарним организацијама, као и кроз посете председника парламената и ближе контакте парламентарних група пријатељстава.

Абазовић је изразио задовољство због посете Србији, истичући да је код свих званичника у Србији наишао на срдачан пријем и спремност и отвореност за сарадњу.

Напоменуо је да су добри односи Црне Горе и Србије, осим за наше две државе и њихове грађане, од суштинске важности и за стабилност читавог региона.

Током састанка разговарано је о могућностима сарадње на разним пољима, а саговорници су изразили спремност да раде на подизању билатералних односа на највиши могући ниво, саопштила је Народна скупштина.

недеља, 03. март 2024.
14° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво