Читај ми!

Дачић са Абазовићем о развоју билатералних односа

Председник Народне скупштине Ивица Дачић састао се са председником Владе Црне Горе Дританом Абазовићем који борави у званичној посети Републици Србији.

Ивица Дачић је честитао Дритану Абазовићу избор за председника Владе Црне Горе, уз искрене жеље за успех у обављању ове високо одговорне и захтевне функције.

Дачић је истакао да о посвећености унапређењу билатералних односа сведочи чињеница да је Србија међу првим земљама коју је премијер Црне Горе посетио од ступања на дужност.

Председник Народне скупштине рекао је да Србија придаје посебан значај даљем развоју свеукупних билатералних односа са Црном Гором, у духу пријатељства и међусобног уважавања, имајући у виду блиске везе два народа.

Дачић је изразио наду да ће се унапређење билатералних односа реализовати, између осталог, и кроз парламентарну димензију, где постоји велики простор за јачање парламентарне дипломатије и сарадњу у међународним парламентарним организацијама, као и кроз посете председника парламената и ближе контакте парламентарних група пријатељстава.

Абазовић је изразио задовољство због посете Србији, истичући да је код свих званичника у Србији наишао на срдачан пријем и спремност и отвореност за сарадњу.

Напоменуо је да су добри односи Црне Горе и Србије, осим за наше две државе и њихове грађане, од суштинске важности и за стабилност читавог региона.

Током састанка разговарано је о могућностима сарадње на разним пољима, а саговорници су изразили спремност да раде на подизању билатералних односа на највиши могући ниво, саопштила је Народна скупштина.

четвртак, 30. новембар 2023.
11° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке