Читај ми!

Лидери Западног Балкана сутра на традиционалној годишњој вечери у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће сутра неформалној вечери коју за лидере са Западног Балкана организује шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ.

Портпарол ЕУ Петер Стано каже за Танјуг да је у питању традиционална вечера, коју једном годишње организује шеф дипломатије ЕУ, док дипломатски извори Танјуга у Бриселу прецизирају да ће фокус ове вечере бити на рату у Украјини, односно на последицама "руске агресије како на регионалну безбедност тако и на европску економију", али и усклађивање политика земаља Западног Балкана са одговором ЕУ на "највећу безбедносну кризу на европском континенту после Другог светског рата".

Вучић ће се пред заједничку вечеру са лидерима западнобалканске шесторке, која је планирана за 20.30, око 20 часова састати са високим представником ЕУ Жосепом Борељом.

Долазак на вечеру у Бриселу, поред Вучића, потврдили су и председник Црне Горе Мило Ђукановић, премијери Албаније и Северене Македоније, Еди Рама и Димитар Ковачевски, као и председавајући Савета министара БиХ Зоран Тегелтија.

Привремене институције у Приштини представљаће министарка спољних послова Доника Гервала.

Традицију организовања вечера са лидерима са Западног Балкaна покренула је некадашња шефица ЕУ дипоматије Федерика Могерини као начин да се охрабри и побољша сарадња унутар региона и региона са ЕУ.

Планирано је да се на крају вечере лидери са Западног Балкaна обрате медијима у Бриселу.

среда, 29. март 2023.
8° C

Коментари

PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века