Читај ми!

Ердоган обећао подршку Турске за пријем Приштине у НАТО

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да ће његова земља подржати чланство Приштине у НАТО-у, те да им за то није потребна ничија сагласност.

Реџеп Тајип Ергодан је истакао да као што је Анкара одмах предузела кораке да призна (самопроглашено) Косово као државу, тако ће поступити и када Приштина буде поднела захтев за улазак у НАТО.

"Као важна земља НАТО-а, не видимо да овде ништа не иде наопако у подршци косовском процесу. Не треба нам ничија дозвола да подржимо чланство Косова у НАТО-у. Како смо добили мандат за признање Косова, тако ћемо предузети кораке да подржимо чланство Косова у НАТО-у", рекао је Ердоган у Анкари на заједничкој конференцији са председницом Вјосом Османи.

Ердоганова изјава уследила је након што је Османијева затражила подршку за чланство у НАТО-у, преносе медији у Приштини.

Османијева је истакла да Турска има јаку улогу у НАТО-у и захвалила је Ердогану на подршци.

"Унутар НАТО-а Турска може много. Наше везе су дубоке и на основу тога ћемо радити, посебно у области безбедности, као и у многим другим областима где још немамо пун потенцијал", навела је Османијева.

Председница привремених институција у Приштини се током дана у Анкари састала и са председником турске скупштине и министром спољних послова.

среда, 06. децембар 2023.
2° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара