Читај ми!

СНС: Вучић носилац, др Грујичић на челу листе за парламентарне, Шапић за београдске изборе

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић и актуелни председник Србије биће носилац листа на свим нивоима избора планираних за 3. април, одлучено је на данашњој седници Главног одбора СНС-а. Ускоро одлука о председничком кандидату напредњака.

Српска напредна странка на изборе 3. априла изаћи ће са листом "Александар Вучић - Заједно можемо све".

"Александар Вучић је носилац свих наших листа, ово је мото под којим излазимо, ово је порука иза које сви заједно стојимo зато што све оно што смо до сада урадили у Републици Србији урадили смо заједно са нашим народом и грађанима. Можемо дa се поносимо нашим резултатима и показали да заједно заиста можемо све, да Србија постане победничка земља у сваком сегменту и сваком пољу", навела је Ана Брнабић на конференцији за медије након седнице Главног одбора СНС-а.

Једногласна одлука да ће прва на листи за парламентарне изборе бити др Даница Грујичић.

"То је особа коју зна читава Србија, особа која је највећи стручњак у Србији у области у којој ради, један од највећих у Европи и свту, особа која је спасила хиљаде и десетине хиљада живота и која несумњиво може да изнесе и покаже све вредности за које се заједно боримо", навела је Брнабићева.

Листу за београдске изборе предводиће Александар Шапић.

"Посебно сам поносна што на нашој листи имамо велики број јавних личности, најбољих стручњака у својим пољима, људи као што је поред Дане Грујичић, под број два проф. Стојан Раденовић, наш најцитиранији математичар, човек који је допринео да Београдски универзитет буде међу 300 најбољих на Шангајској листи, који срцем и душем живи за Србију, образовање науку и младе људе. Као трећа Јелена Беговић, највећи стручњак у облсти генетике, која је током пандемије помогла да отворимо две најсавременије лабораторије у Србији, Ватрено око у Београду и Нишу", навела је Брнабићева. 

На листи су и Лазар Ристовски, др Марија Здравковић, проф. Жика Бујуклић, стонотенисерка Борислава Перић Ранковић, проф. др Дејан Илић, Joван Колунџија, оперска певачица Наташа Тасић Кнежевић, Марко Кешељ.

"Ја сам као члан СНС-а невероватно поносна на нашу листу, мислим да ниједна листа неће моћи да дође близу наше листе", истакла је Брнабићева, додајући да ће "тек од 15, 16. места на листи бити чланови СНС-а".

Избори ће, каже, бити изузетно тешки.

Наводи да ће Српска напредна странка ускоро имати још један састанак Председништва и Главног одбора на ком ће донети коначну одлуку о председничком кандидату партије.

"Свакако да СНС жели да Вучић буде наш кандидат, то је апсолутно најбоље за Србију и једина опција која гарантује да Србија настави да се развија овом брзином", рекла је Брнабићева.

Циљ је, истиче, да на крају мандата наредне владе просечна плата буде 1.000 евра, а просечна пензија 500 евра.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво