Читај ми!

Нова шефица мисије УНМИК-а преузела дужност у Приштини

Нова специјална представница генералног секретара (СПГС) на КиМ и шефица Мисије привремене администрације Уједињених нација (УНМИК) Каролине Зиадех из Либана, преузела је нову дужност у Приштини.

"Радујем се ангажовању са косовским властима и цивилним друштвом, као и са нашим међународним партнерима на Косову и у региону", навела је Заидехова, а саопштила мисија у Приштини.

 

Под њеним руководством, навела је, "УНМИК ће наставити своју посвећеност да подржи институције и људе на Косову у реализацији мирније и просперитетније будуц́ности кроз унапређење људских права, изградњу поверења међу заједницама и оснаживање носилаца позитивних промена, укључујући жене и младе".

"УНМИК ће остати непоколебљив у својој подршци дијалогу који води ЕУ ради постизања свеобухватног споразума и дугорочног мира и помирења", подвукла је Заидехова.

Заидехова наслеђује Захира Танина коме је генерални секретар захвалан на његовим преданим напорима за унапређење мира и стабилности на КиМ и у региону, као и на његовом ефикасном вођењу мисије.

Пошто је од 2017. године била директорка Одељења за међународне организације, конференције и питања културе у Министарству спољних послова и исељеника Либана, Зиадехова доноси са собом близу 30 година искуства у међународној дипломатији уз велико знање о Уједињеним нацијама, будући да је водила државне делегације Либана у Уједињеним нацијама о људским правима, агенди о женама, миру и безбедности и миграцијама.

Бивша заменица сталног представника Либана у Уједињеним нацијама у Њујорку (2006-2017), СПГС Зиадехова је службовала у амбасадама Либана у Уједињеном Краљевству (2004-2006), у Белгији и Европској унији (1994-1999), као и при сталној Мисија Либана у Бечу и амбасадама у Аустрији, Хрватској и Словачкој (1999-2002).

СПГС Зиадех је дипломирала и магистрирала економију и политичке науке на Либанском универзитету у Бејруту и дипломирала је међународне односе на Универзитету Libre de Bruxelles и Дипломатској академији у Бечу. Течно говори арапски, енглески и француски језик.

недеља, 04. јун 2023.
22° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено