Читај ми!

Милорад Грчић поднео оставку

Вршилац дужности директора "Електропривреде Србије" Милорад Грчић поднео је оставку, потврђено је РТС-у.

Милорад Грчић је писмо оставке упутио Влади Србије.

"Поштована госпођо Брнабић, овим путем желим да вас упознам са садржајем писма, које сам јуче упутио председнику Републике Србије Александру Вучићу.

Поштујем државну хијерархију, али сам се прво обратио председнику Вучићу, јер сам и посао вршиоца дужности директора "Електропривреде Србије", али и политички ангажман и чланство у Српској напредној странци прихватио искључиво због Александра Вучића, чврсто верујући у његове идеје, идеале и визију јаке, модерне и напредне државе Србије, које председник доследно и успешно остварује.

Председника Републике обавестио сам да подносим неопозиву оставку на место вршиоца дужности директора ЕПС, коју сам обављао претходних година у изузетно сложеним околностима. Од поплава које су 2014. године задесиле нашу земљу и осим људских жртава, које су немерљив губитак, у значајном обиму девастирале електроенергетски потенцијал наше државе, па све до застрашујуће кампање против рударског комплекса и термоенергетског сектора, сусретао сам се као в. д. директора са озбиљним изазовима, који су претили да у потпуности уруше енергетску стабилност наше земље", каже Грчић, између осталог, у писму.

Грчић на крају опширног писма наводи да сада, када више није вршилац дужности директора ЕПС-а, може да каже да "уколико госпођа Зорана Михајловић остане на челу Министарства рударства и енергетике дуже од три месеца, ако буде водила то министарство и један једини дан после избора, наш електроенергетски систем је осуђен на смртну казну, на потпуну пропаст".

Из ЕПС-а је саопштено да се испитује шта се догодило и који је узрок пожара на одлагачу на копу Тамнава Западно поље, као и да су за остале случајеве недавних хаварија поднели кривичне пријаве.

понедељак, 05. јун 2023.
15° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено