Читај ми!

Мали: Влада у четвртак о изменама Закона о експропријацији

Очекујем да ћемо већ на наредној седници Владе у четвртак имати измене Закона о експропријацији, рекао је министар финансија Синиша Мали. Нагласио је да тај закон нема везе са компанијом "Рио Тинтом".

Синиша Мали је рекао да је закон у складу с Уставом, а да су у питању су неки рокови, који, како је навео, према мишљењу председника (Александра) Вучића, а и њиховом, дају краћи временски рок за одлучивање око продаје имовине од пет дана.

"Данас ћемо направити предлог измена новог закона, како бисмо до четвртка имали на седници владе. Крајњи рок за потписивање је до 10. у месецу, а ући ће у парламент на усвајање до краја године", рекао је Мали за ТВ Прва.

Он је нагласио да тај закон нема везе са "Рио Тинтом".

"Тај закон нема баш никакве везе са `Рио Тинтом`. Сваки документ који је донет за `Рио Тинто` је далеко годину дана од нас. То је за неке био изговор, да кажу: ''Да, ово је отимачина и ми зато протестујемо против Рио Тинта''", казао је министар финансија.

Мали је истакао да се "ниједна одлука неће доносити без грађана који живе тамо" и без завршене студије о утицају на животну средину.

"Сходно ономе што је председник рекао, променићемо пар одредби закона. Када се заврши студија о утицају на животну средину, ако се покаже да јаловишта неће бити у коритима река, да нема утицаја на животну средину, онда ће се поставити питање грађанима. Ако се покаже да је могуће, на крају крајева, разговараћемо са грађанима, нека они сами одлуче шта је за њих најбоље", додао је Мали.

Казао је и да га изненађују протести који се дешавају у Србији.

"Коме одговара овако јако Србија, да имамо стопу незапослености од 10,5 одсто, колико смо имали прошлог квартала? У окружењу, никоме. Зато имамо већи притисак, да се Србија врати у прошлост", оценио је Мали.

субота, 10. јун 2023.
19° C

Коментари

A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
Pitanje :
У Темерину отворено највеће товилиште кечига у Србији
Dr Protic
Сутра се широм Србије обележава Међународни дан џеза
Savet koji moze da pomogne
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут