Читај ми!

Вучић председник СНС-а до избора, изабрани нови потпредседници

Председник Српске напредне странке Александар Вучић одбио је да прихвати једногласан предлог свих чланова те странке да се поново кандидује као једини кандидат за председника СНС-а, казала је једна од потпредседница те странке Ана Брнабић. На изборној скупштини изабрано је седам нових потпредседника странке, као и нови чланови председништва странке.

На изборној скупштини СНС-а за нове потпредседнике СНС-а одабрани су Милош Вучевић, Синиша Мали, Владимир Орлић, Невена Ђурић, Марко Ђурић, којем је замрзнут мандат због свог амбасадорског ангажовања, Александар Шапић и Ана Брнабић.

Одлучено је да ће председник странке Александар Вучић предводити СНС до избора, а одбио је да прихвати једногласан предлог свих чланова странке да се поново кандидује као једини кандидат за председника странке. 

Ана Брнабић је објаснила да је у питању компромисно решење које подразумева да Александар Вучић предводи СНС до избора у априлу након чега ће бити одржана ванредна скупштина на којој ће бити изабрани председник и заменик председника СНС-а.

"Једногласна одлука свих чланова СНС, свих месних, градских одбора била је да председник Александар Вучић настави и да буде једини кандидат за председника СНС-а. Александар Вучић је одбио да се кандидује за председника СНС-а, па смо постигли компримисно решење и продужили му мандат тако да ће наставити да води СНС до ових избора, односно да подржи странку и помогне јој и за ове изборе", рекла је Брнабићева.

Након избора који ће бити одржани 3. априла, Српска напредна странка ће, како је најавила Брнабићева, имати ванредни конгрес на којем ће изабрати и председника и заменика председника странке.

На данашњој скупштини, како је казала Брнабићева, усвојено је 10 начела политичког деловања СНС-а, извештај о раду СНС, а изабрани су и руководећи органи странке, односно нови главни одбор, нови извршни одбор и за председника извршног одбора Дарка Глишића, као и нове чланове председништва странке.

Брнабићева каже да је данас изабрано мање од 100 чланова председништва странке, а да се посебно поноси тиме што су велики број нових чланова председништва жене.

"Важно је и поносна сам што имамо око 50 потпуно нових чланова Председништва СНС-а, од којих је значајан број младих у складу са оним што је председник СНС-а Алексндар Вучић тражио од нас, а то је и да покренемо смену генерација и да дамо већу шансу младима, што смо радили и све ово време кроз Академију младих лидера", навела је Брнабићева.

Брнабићева је навела и да је један од потпредседника странке млада Невена Ђурић, којој су на предлог Александра Вучића дали пуно поверење да, како каже, да све од себе и да на крају крајева својом храброшћу да пример како се борити у будућности, а и на изборима на свим нивоима 3. априла.

понедељак, 29. мај 2023.
17° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.