Читај ми!

Лајчак припрема нову рунду дијалога Вучића и Kуртија

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да ради на заказивању нове рунде дијалога на високом нивоу у Бриселу.

Са премијером привремених приштинских институција Аљбином Kуртијем састао се по доласку у Приштину, преневши да су разговарали о регионалној сарадњи, али да је најважнија ствар дијалог и тренутно стање дијалога.

"Овде сам три дана, имаћу много састанака и процену ћу направити на крају. Kад једном почнем, још је рано за то. Сада ћу се састати са потпредседником владе Бисљимијем, како бисмо касније разговарали о детаљима, а као што знате, састаћу се и са разним политичким странкама и чути шта имају да кажу", рекао је Лајчак, преносе приштински медији.

На питање да ли је разговарао о отварању архива на Kосову и Метохији, укључујући и оне које се односе на ОВK, словачки дипломата је рекао да та тема није отварана.

Из седишта ЕУ је саопштено да ће се током посете до 17. септембра Лајчак састати са политичким лидерима, парламентарцима, међународном заједницом, представницима пословне заједнице и медија, као и са младима.

Лајчак планира да разговара о тренутном стању имплементације споразума о дијалогу и о напретку у преговорима о свеобухватном споразуму о нормализацији.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се