Читај ми!

Завршен састанак делегација Београда и Приштине са ЕУ посредницима у Бриселу

У Бриселу су у току дводневни технички разговори делегација Београда и Приштине. Данас су са специјалним изаслаником Европске Уније за дијалог Мирославом Лајчаком одвојено разговарале делегације предвођене Петром Петковићем и Бесник Бислимијем. Тројни састанак предвиђен је за сутра.

Петар Петковић је пред ову рунду дијалога поручио да ће делегација Београда инсистирати на пет тема које су већ раније договорене, а чију имплементацију Приштина или крши или у потпуности одбија.

"Реч је о темама које су искључиво део и садржај споразума који су до сада преговарани. Ми не тражимо ништа ново, ми не тражимо ништа немогуће, ми само тражимо имплементацију и спровођење оног што је договорено, ни мање ни више од тога и одговорност за то поред Приштине сноси и сама Европска унија која као посредник у дијалогу је и ставила свој потпис и на Бриселски споразум и на све друге споразуме који морају да се поштују", истакао је Петковић. 

У питању је формирање Заједнице српских општина, расветљавање судбине несталих, примена договора о правосуђу, слободи кретања и званичним посетама и имплементација договора о енергетици.

Сутра, другог дана техничких разговора, од 9.30, предвиђени су трилатерални састанци делегација Београда, Приштине и ЕУ посредника.

субота, 25. март 2023.
18° C

Коментари

Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века
Re: pretplata
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом