Читај ми!

Канцеларија: Настављен прогон Срба – на Јарињу ухапшен 80-годишњи Србољуб Веселиновић

Припадници косовске полиције ухапсили су на административном прелазу Јариње 80-годишњег Србољуба Веселиновића, интерно расељено лице са Косова и Метохије, са боравиштем у Крагујевцу, под оптужбама за наводна имовинско-правна питања.

Веселиновић, расељено лице из Горњег Села код Призрена, са синовцем је кренуо на Косово и Метохију, али је прво задржан на Јарињу, а потом и спроведен у Приштину, где треба да буде саслушан пред тужиоцем, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Канцеларија наводи да је одмах обезбедила браниоца Веселиновићу, а ургираће поводом његовог случаја и пред свим релевантним међународним чиниоцима.

"На делу је наставак прогона и одмазде према Србима са Косова и Метохије, који се хапсе без икаквог правног основа, под лажним оптужбама и намештеним сведочењима", каже се у саопштењу.

Са тим у вези је, наводи Канцеларија за КиМ, и данашња пресуда Ристу Јовановићу, који је осуђен на срамну казну од шест месеци затвора, само зато што се успротивио противправном претресању и малтретирању монахиње на Газиместану и показао наклоност према Србима и Србији.

"Сада је јасно због чега Аљбин Курти у Бриселу није желео да се сагласи са предлогом ЕУ да се обе стране уздрже од акција које би могле да изазову дестабилизацију на терену, јер све што Приштина ради, ради са намером да изазове дестабилизацију на простору Косова и Метохије", оцењује се у саопштењу.

Указују да о томе говори и пораст броја тешких инцидената на простору покрајине, а хапшење Веселиновића, уз срамну пресуду Јовановићу, најсликовитије су сведочење о томе са каквим се прогоном и одмаздом сусрећу Срби на КиМ, или они који су наклоњени Србији, указала је Канцеларија за КиМ.  

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво