Читај ми!

Вучић са Боцан-Харченком: Тешки дани пред Србијом

Председник Александар Вучић рекао је на састанку са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком, поводом планираног наставка дијалога Београда и Приштине, да су тешки дани пред Србијом, али да ће уложити много енергије да штити државне и националне интересе.

Александар Вучић примио је Александра Боцан-Харченка и захвалио за допремљене нове количине вакцина "спутњик В", које су одмах укључене у процес вакцинације у нашој земљи.

Вучић и Боцан-Харченко разговарали су о ситуацији у региону, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Говорећи о планираном наставку дијалога Београда и Приштине, Вучић је рекао да су тешки дани пред нашом земљом, али да ће у Бриселу уложити много енергије да, као и у свакој прилици, штити државне и националне интересе Србије, борећи се за компромис.

Амбасадор Боцан-Харченко је потврдио активну подршку Русије ради одбране норми међународног права и, тиме, територијалног интегритета Србије.

Двојица саговорника су се сагласила да су политика мира и сарадње од највећег значаја за даљи развој Западног Балкана.

Вучић и Боцан-Харченко су размотрили напредак економске сарадње Србије и Русије и истакли да заједнички инфраструктурни пројекти, као и пројекти у области енергетике, прате планирану динамику и да ће по завршетку умногоме допринети економском напретку наше земље, као и квалитету живота грађана.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о наредним билатералним контактима званичника двеју земаља.

четвртак, 13. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије