Читај ми!

Вучић о "нон пејперу" за КиМ: Признање никако, за остало – нећемо добити бољи папир

Председник Александар Вучић изјавио је, поводом "нон пејпера" о решењу за КиМ, да Србија то не би могла да прихвати због признања Косова и Метохије, док за све остало, каже, никада нећемо добити бољи папир.

Србија не може и не сме да прихвати признање самопроглашене независности Косова, рекао је председник Александар Вучић поводом "нон пејпера" о решењу за КиМ, и додао да нам оно друго (из тог документа), никад нам неће ни понудити.

"Зато је то неко и ставио, да нам то никада не би било понуђено", рекао је Вучић новинарима на Фрушкој гори, где је присуствовао почетку радова на изградњи Фрушкогорског коридора.

Председник је рекао да решење из "нон пејпера" Србија не би могла да прихвати због признања Косова и Метохије, док за све остало, каже, никада нећемо добити бољи папир.

"Притом, зна се да ја нисам од оних који такве ствари говори, јер сам увек говорио да ћемо добити бољи папир", додао је Вучић.

"Верујте ми, неће се играти ватром"

Председник је нагласио да српска војска није слабија ни од једне војске у окружењу, не рачунајући румунску и мађарску, и да убрзано снажи.

Вучић је, замољен да прокоментарише најаву министра одбране Хрватске да је та земља спремна да властима у Приштини помогне у намери да трансформише безбедносне снаге у војску, као и да ће повећати број својих војника при Кфору пет пута, подсетио да је хрватска војска до пре пет година била двоструко снажнија од српске, али да то данас није више случај.

"Хрватска има веома снажну војску. Албанци на Косову нису на том нивоу, али имају Бондстил и америчку војску иза себе. Нека они раде свој посао. Србија је суверена земља И радиће своје. С поносом могу данас рећи да српска војска није слабија ни од једне војске у окружењу, не рачунајући румунску и мађарску. Убрзано снажимо. Сви други нису снажнији од Србије", поручио је председник.

Вучић је нагласио да морамо да наставимо са темељним и озбиљним улагањима у нашу војску, јер је то једини гарант мира и што може превентивно да утиче на сваког ко би помислио на агресију.

Приметио је да неки могу да крше резолуцију 1244 и све друге, али да неће да изговара теже речи јер су, како каже, потребни бољи односи са Хрватском и свима другима.

"Немојте да се секирате. Немојте чак ни за те претње како ће у јужној Митровици да праве велике базе, па ће не знам шта да ураде Србима. Није Србија слаба, ни близу колико је била 1999. Или 2008. И 2009. Знају то они који воле да се играју ватром. Верујте ми на реч неће се играти", истакао је он.

У вези са најавом повећања броја хрватских војника у Кфору, констатовао је да ће то повећање бити са два на десет војника.

 

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво